Stoły cateringowe – jakie powinny być?

Wigilia pracownicza, wesele na świeżym powietrzu a może po prostu impreza plenerowa? Żadna firma cateringowa nie obejdzie się bez tak ważnych mebli, jakimi są stoły cateringowe. Ale to nie wszystko! Stoły cateringowe mogą okazać się również niezastąpione podczas organizacji większych imprez rodzinnych, jak chociażby komunia dziecka czy osiemnaste urodziny.

Idealny stół cateringowy

stoły cateringoweWarto zastanowić się nad tym, jaki powinien być ten idealny stół. Oczywiście, podstawową cechą na pewno będzie wytrzymałość. Nie bez znaczenia pozostaje również to, aby istniała możliwość złożenia stołów do niewielkich rozmiarów, co znacznie ułatwi ich przechowywanie, gdy nie będą potrzebne. Warto zwrócić również uwagę na to, aby wybrane stoły cateringowe zostały wyposażone w specjalną blokadę uniemożliwiającą nieoczekiwane złożenie się pod obciążeniem.

Co jeszcze jest ważne?

Jeżeli stoły będą często używane na świeżym powietrzu, bardzo ważne jest to, aby były one odporne na warunki atmosferyczne. Bardzo istotne w przypadku stołów cateringowych jest również to, aby były one odpowiednio zabezpieczone przez korozją oraz różnego rodzaju uszkodzeniami mechanicznymi, o które przecież nie trudno podczas plenerowych imprez – przejdź do sklepu Technica.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Urządzenia i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.